Geschiedenis

De familie van Vugt in de groente en fruit is een bedrijf dat zo’n 65 jaar geleden begon.
Opa Jos (Joske de metselaar) was de oprichter van het bedrijf, wat toen nog bestond uit “het met de kar” bezoeken van markten, waar de groente en fruit werden verkocht.

Arie kwam als 14-jarige in het bedrijf en verzorgde toen al de inkoop op de veiling. Medio 1963 werd het “gebroeders van Vugt” aangezien Arie en zijn oudere broer Jan samen het bedrijf overnamen. Sinds 1968 gingen Arie en Jan ieder hun eigen weg.

gesch-2Arie van Vugt B.V. grossier in groente en fruit.

De groente en fruit werden door Arie zelf ingekocht op diverse tuinbouwveilingen in Nederland. De klanten van Arie waren vooral marktkooplieden en groente- en fruitzaken, die met eigen vrachtwagens beleverd werden.

Dat de groentehandel bij de familie van Vugt in het bloed zit blijkt uit het feit dat de 2 kinderen van Arie, Jos en Karin, ook op zeer jonge leeftijd in het bedrijf kwamen. In de vakanties en buiten schooltijden werkten zij al volop mee in het bedrijf.

Karin opende op 17-jarige leeftijd haar eigen groente en fruitwinkel in Rosmalen en Jos deed hetzelfde op 19-jarige leeftijd in Vlijmen (destijds de jongste ondernemer in de voormalige gemeente vlijmen).

Geschiedenis AGF Jos van Vugt

Vers is het lekkerst – De Vitaminentuin
Met de komst van de euro heeft vader Arie een stapje terug gedaan en heeft zijn zoon Jos het bedrijf overgenomen.

Het bestaat nu uit de winkel de Vitaminentuin (Vers is het lekkerst) in Vlijmen (versishetlekkerst.nl) en het beleveren van horeca en grootverbruik (agfjosvanvugt.nl)